zondag 9 maart 2014

samenvatting van 3 maanden radiostilte :)


Aiaiai, 3 maanden achterstand! Twas weeral een beetje druk. En nu kan ik een extra lang blogbericht schrijven. Meer leesvoer voor jullie :p
Eerste gebeurtenis: Whirly Ball met OMP! Dat is met botsautootjes rijden, om met een lacrosseracket een balletje te vangen en tegen een soort basketbalring te gooien. De botsautootjes hadden geen stuur, maar een knuppel. Vrouwen zijn duidelijk niet gewoon om met hun benen open te zitten, wat dit als gevolg had:

 
Eind november zijn we nog es op reis geweest. Donderdag 28 november was het Thanksgiving en dan hadden we donderdag, vrijdag en ik nog es maandag 2 december vrij. Extra lang weekend dus daar moest van geprofiteerd worden.

Op woensdag de 27e november zijn we met het vliegtuig naar Miami vertrokken. Daar begon ons reisje door Zuid Florida. We hadden daar een Ford Mustang gehuurd en bij aankomst mocht ik de kleur kiezen. Uiteraard kiezen we voor iets fleurigs, want zwart is ook maar saai. Deze is het geworden:

We zagen m altijd goed staan J

Donderdag was het dan Thanksgiving en we hadden een boottour gepland langs de huizen van de sterren op Star Island. Deze tour vertrok vanop Bayside Marketplace. Ergens in de buurt onze groene auto geparkeerd en dan richting haven. De tour was wel leuk, alleen zaten we aan de foute kant :p We hebben de huizen gezien van Julio Iglesias, Shaq, de uitvinder van Viagra, The Addams Family, Al Capone, Gloria Estefan, P Diddy en nog enkelen waar ik zo niet meteen kan op komen. Het was heel zonnig en warm in Miami (uiteraard :p)

Na de boottour zijn we Bayside een beetje gaan verkennen. Was nog wel gezellig, alles was open ondanks dat het de grootste feestdag in de US was. We zijn ook naar de American Airlines Arena gewandeld, de thuisbasis van de vervloekte Miami Heat.


In de namiddag hebben we een uitgestippelde wandelroute in Downtown Miami gedaan. Gaf wel een ander beeld van Miami, maar was wel es gezellig J we hebben de weg nog moeten wijzen aan 3 jongens die naar de Dolphin Mall wouden om te gaan Black Friday shoppen. Blijkbaar wisten die niet dat dat toch wel een eindje stappen was. Ongeveer 7u wandelen denk ik dat het was. We hebben ze dan maar aangeraden om een taxi te nemen J

In de avond hebben we in een Italiaans restaurantje in Bayside gegeten, er waren ook veel Nederlanders daar ook aan het eten. We moesten weer effe wennen aan het feit dat ineens iedereen ons weer kon verstaan :p

Daarna zijn we met de auto langs Miami Beach gereden, om de mooie Art Deco hotels te bewonderen en wat sfeer op te snuiven. Na een stop in een louche “nachtwinkel” om wat ontbijtspullen en water te kopen, konden we ons bed in na een vermoeiende eerste dag.

Vrijdag zijn we in de ochtend langs het huis van Dwyane Wade en Chris Bosh gereden. We zijn ook langs Dexter zijn appartement gereden. Dan richting Villa Vizcaya, waar we binnenin geen foto’s mochten trekken. En in tegenstelling tot enkele leden van mijn familie, hou ik mij wel aan die opgelegde regels :p Is wel een impressionant huis. Om het met Tommy zn woorden te zeggen: nogal veel slaapkamers :p Maar wel leuk en mooi om gezien te hebben. Een aanrader!

 
Na Villa Vizcaya ging het richting Coral Gables, maar niet zonder eerst een stopje aan het huist van LeBron James. Inclusief zijn persoonlijke politieagent, aan wie we maar braafjes gevraagd hebben of we een foto mochten nemen.

We zijn dan gewoon Coral Gables doorgereden en hebben eventjes gestopt aan de Venitian Pool, het mooiste publieke zwembad ter wereld. Twas wel net dicht L Pech dus.

 Biltmore Hotel Coral Gables
 
Daarna hadden we nog een zee van tijd om zelf naar de Dolphin Mall te gaan en ook Black Friday shopping te doen. Dat Black Friday shoppen is toch een belevenis. We hadden gelukkig na 20 minuten al een parkeerplek. En we moesten alleen bij Michael Kors aanschuiven om binnen te mogen. In de Tommy Hilfiger hebben we wel een uur gewacht aan de kassa. En alles uiteraard een enorme mesthoop. Vreselijk! Toch propertjes meer uitgespaard dan dat we betaald hebben, dus dat was een goeie winkeldag :p

Zaterdag zijn we dan uit Miami vertrokken en richting Everglades vertrokken. We waren een beetje te vroeg bij onze airboat operator en dus kregen we al een beetje uitleg over de Alligator. Tot mijn grote verbazing (en schrik) kreeg ik dat beestje ineens in mijn handen geduwd. Met de mededeling “niet laten vallen, dan ga je hem pijn doen!” Twas blijkbaar nogal een tamme, maar ik was er toch niet helemaal gerust in J

Dan in de boot zelf: was wel leuk, soms ging het heel snel en we hebben wel mooie dingen gezien. Veel vogels, mangroves en dan Totch Island en wasbeertjes! Zoooo schattig! Uiteraard kon dit niet allemaal gebeuren zonder een typisch blonde uitspraak van mezelf. Hoe moest ik nu weten dat Airboats geen achteruitschakeling hebben? Na de tour hebben we de ganse weg nog terug door de Everglades gereden en af en toe gestopt om de alligators aan de kant van de weg te spotten. Ook een schildpadje gezien J

Dan reden we verder richting de Keys. Onze laatste stop van de trip was Key West, het meest zuidelijke punt van de US en maar op 90 mijl van Cuba. Daar zijn we ongeveer tegelijk met zonsondergang aangekomen, en na mijn tweede blonde uitspraak van deze trip checkten we in in ons hotel. Dan gingen we iets zoeken om te eten en waar anders dan in Duval Street kan je zoiets vinden? Duval Street is het centrum van Key West en is ongelofelijk gezellig! Sfeerlichtjes, gezellige huizen, veel mensen, … Om nog maar te zwijgen van het prachtige weer! We zijn uiteindelijk in het Hard Rock Cafe gaan eten.

Zondag 1 december zijn we dan Key West echt gaan verkennen. We zijn langs het huis van Ernest Hemingway geweest, hebben ontbeten in de 6-toed-cat, hebben de 0 mile point gezien, zijn tot aan de haven geweest met de oude huisjes, hebben heel Duval Street nog es afgewandeld en zijn uiteraard ook langs het Southernmost Point geweest. Onze lunch ging door in Sloppy Joe’s, de bekendste bar van Key West want het was de bar van Ernest Hemingway

 
 
 

Op maandag scheen naar Floridiaanse gewoonte de zon en was het ronde de 25 graden, dus gingen we naar een oud fort dat aan het strand lag. Hier hebben we een snorkelsetje gehuurd om in het helderblauwe Atlantische oceaanwater naar mooie visjes te zoeken. Ik had er heel veel zin in maar was uiteindelijk wel wat bang, toen ik na mijn eerste blik een kwal op ongeveer 10cm van mijn arm zag drijven. Brrr. Uiteraard was ik na een dagje strand liggen verbrand. ’s Avonds met t vliegtuig weer naar Atlanta.
 
Op 4 december was het LA Clippers tijd! Blake Griffin + Chris Paul (CP3) samen is toch een geweldige combo J We waren te laat voor de handtekeningen, maar Blake die het veld opkomt en meteen enkele seconden aan de ring ging hangen, maakte veel goed. En tijdens het opwarmen kwam er nog een idiote dunk bij. Love that guy J
 
Op 15 december is Michiel met een manke poot nog es tot deze kant van de plas gekomen. Meneer moest per se zijn voet omslagen de dag voor hij richting US vertrok. Perfect timing. Reden van het 2e bezoek? De LA Lakers speelden tegen Atlanta op 16 december. Na mijn geweldig geslaagde strategie om op tijd te vertrekken om handtekeningen en foto’s te verzamelen tegen de Pacers, wou ik dat dus ook voor de Lakers proberen. Michiel had nog geluk. Kobe Bryan had nl eind vorig seizoen een zware blessure opgelopen en speelde pas zijn eerste match een week voor hun bezoek aan ATL. Enkele dagen na de match in ATL liep ie weer een blessure op. Daar wel goeie timing dus :p Anyways, ik sta mooi op de foto met een lachende Xavier Henry (ondertussen naar de D league gestuurd denk ik), en Tommy heeft ongeveer 8 handtekeningen op zijn Lakers jersey.
 Xavier Henry

 Jordan Farmar

 Jodie Meeks

 Mr. Kobe Bryant

 Mr. Kobe Bryant
 
 
Enkele dagen voor Kerst ging Michiel weer naar huis. Kerstavond hebben we gevierd in Atlantic Station, op de openluchtschaatsbaan. Enkele keren gevallen, kwaliteit van het ijs was hier niet zo goed, maar twas wel leuk J
Op 27 december zijn we dan naar Belgie vertrokken. Naar goeie gewoonte frietjes gegeten, veel mensen gezien, gezellig oudjaar gevierd met 5 seconden paniek toen een vuurwerkje verloren vloog, afscheid genomen van de Kangoo en de eerste verjaardag van het kleinste neefje/petekindje gevierd.
Op 13 januari dan weer het vliegtuig op voor het laatste stukje van ons Amerikaans avontuur. Januari was redelijk rustig. In februari zijn we nog es naar de Pacertes gaan kijken. Sooo love that team! Roy Hibbert was heel vriendelijk, Lance Stephenson was verrassend genoeg enorm sympathiek, Paul George heeft gigantische handen, en George Hill is gewoon geweldig. *zucht* Ze hebben niptjes gewonnen :p
 Roy Hibbert

 Sir Lance-A-Lot Stephenson

 Luis Scola

 Paul "MVP" George

 George Hill <3

 Danny Granger (wel weg nu)

 Mijn truitje :)
 
 
Een beetje later was het All Star game in New Orleans. Wou er wel graag naartoe maar de tickets waren een beetje heel erg duur. Dus maar gewoon op TV gekeken. GO EAST!
 
 
Dat was de eerste keer dat Tommy nog es weg moest. Terwijl hij weg was had ik een verrassing geboekt in de vorm van hockey ticketjes. Atlanta had de Thrashers, maar die zijn enkele jaren geleden verhuisd. Next option: Gwinnett Gladiators (Gwinnett is een “county” in Atlanta) op 28 februari. Dat was extreem boeiend om te zien. Fans zijn wel redelijk marginaal :p We hadden plaatsen op de 2e rij achter het glas en vlak naast het strafhokje van de tegenstander. Er zijn blijkbaar 3 periodes en na de eerste 2 stond Gwinnett al 0-2 achter. De derde periode beloofde spannend te worden, en dat was te zien. Meer gezichten tegen de ramen geplakt, geduw en getrek en een echt hockey gevecht! Met blote vuisten en zonder helm, toch is de Florida Everblades-speler het strafhokje in gevlogen. Gwinnett heeft uiteindelijk nog gewonnen met 4-2. Hoera!
 
 
We hebben ook nog een bezoekje gebracht aan Peter, Katrien en Niels in Charlotte! Lekker bij een Italiaan met live muziek gaan eten en een geweldige gastvrije ontvangst bij Peter en Katrien thuis.
Zo, dat was ongeveer een samenvatting van wat we nog gedaan hebben de voorbije 3 maanden.
We zijn hier nog 4 maanden, tijd begint te korten en we hebben nog vanalles te doen:
Cafeine and Octane op 6 april, Pacers vs OKC Thunder op 13 april, met de ouders naar de nationale parken van 10 tot 26 mei, Mall of Georgia, The Vortex Bar, het beste restaurant van Atlanta zoeken, een match van de Atlanta Braves meepikken, Destin FL bezoeken, naar New Orleans gaan, Mt Rushmore, Yellowstone en Prachi in Seattle gaan bezoeken. Laatste geplande event: 4th of July hier vieren.
ETA in Belgium: July 6th.
See you soon!
Sara

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten